Højen Kultur- og Forsamlingshus.

 • Højen Kultur- & Forsamlingshus
  Højen Kultur- & Forsamlingshus
  Stemnings billeder af Højen Kultur- & Forsamlingshus
  Stemnings billeder af Højen Kultur- & Forsamlingshus
  Stemnings billeder af Højen Kultur- & Forsamlingshus
  Stemnings billeder af Højen Kultur- & Forsamlingshus
  Stemnings billeder af Højen Kultur- & Forsamlingshus
  Stemnings billeder af Højen Kultur- & Forsamlingshus
Dato: 07/19/2015
Kategori: Tilflytter

”Forsamlingshuset” har som formål at virke som møde- og samlingssted for befolkningen i Højen sogn og nærmeste omegn. Der lægges særlig vægt på folkelige og kulturelle aktiviteter, der kan styrke fællesskabet.

Beliggenhed

Højen Kultur- og Forsamlingshus ligger centralt placeret i trekantsområdet. "Huset" ligger i et meget skønt naturområde med en smuk udsigt ud over et kuperet landskab. Endvidere er der indkøbsmuligheder i Dagli`Brugsen, som ligger midt i byen. ”Huset” har ikke tilknyttet en vært, så man bestemmer selv, hvem der skal stå for arrangementets indhold og forløb.


Historie

Højen Kultur- og Forsamlingshus er bygget i 1876 og er Danmarks tredje ældste. Oprindeligt var det et længehus med indgang fra Horstedvej. I 1946 blev ”huset” udvidet med en tilbygning, der kom til at rumme et indgangsparti med garderobe, ”Den lille Sal”, mødelokale samt toiletter. Der blev også etableret en lejlighed på første sal til et værtspar. I 2008 foretog vi en totalrenovering af ”Den store Sal”. Herunder blev den gamle scene nedtaget, og en hæve/skydedør blev indsat i den ”fremkaldte” gavl. Døren fører ud til en terrasse med et sæt Drachmann havemøbler.

Lokaler

Hele huset danner en perfekt ramme om fest- og kulturelle arrangementer m.m. Det består af 3 lokaler, der er adskilt med franske døre.

"Den store Sal" måler 15 x 8,30 m. Dertil kommer sceneområdet som måler 4,2 x 6,0 m.

Der kan dækkes op til 100 personer. Sceneområdet er i gulvplan og er meget velegnet til f.eks. buffet samt eventuel optræden ( Der er et sceneforhæng). Farverne i salen er lyse og neutrale så brugerne har mulighed for at sætte deres eget personlige præg på festopdækningen m.m.

"Den lille Sal" måler 7x6 m. Der kan dækkes op til 35 personer. Salen egner sig til modtagelse og velkomst af gæster. Et gardin kan trækkes for ind til festsalen.

Mødelokalet måler 7x4 m. Det egner sig sammen med ” Den lille Sal” fint til modtagelse og velkomst af gæster. Det kan også med fordel benyttes til børneaktiviteter f.eks. samvær, leg, spil osv. 

Køkkenet har særskilt opvaskerum med industriopvaskemaskine. I køkkenet er der gaskomfur med 6 gasblus. Der er tillige en ny moderne konvektionsovn. Der er en stor kaffemaskine, elkogekedel, mikroovn samt termokander. Der er service til 100 personer, to køle/fryseskabe samt rulleborde.

Der er pæne herre- og dametoiletter i kælderen. I stueplan er der et rummeligt handicaptoilet. Her er der også pusleplads til småbørn.

Et musikanlæg med mulighed for ekstern tilslutning kan benyttes. Der er adgang til gratis internet.