Udflugt for alle frivillige i HGU

 • Morgenmad
  Multihus Højen
  Svævebane
  Svævebane start
  Vingsted
  2 på banen
  Frokost
  Jernalderbyen Vingsted
  Jan Ibsen siger velkommen
  Jernalder båd
  Jernalderhus i Vingsted
  Bueskydning vingsted
Dato: 10/07/2015
Kategori: HGU Højen HGU

HGU's udviklingsgruppe arrangerede tur til Vingsted for alle friville i HGU

Udflugt for alle frivillige i HGU

Søndag d. 4. oktober 2015 havde HGU's udviklingsgruppe inviteret alle frivillige i HGU til en udflugt til Vingsted. Ca. 35 af disse sagde ja til at deltage i turen.

Vi startede i Multihus Højen til en gang morgenkaffe med rundstykker og kage. Herefter gik turen til Vingsted i private biler.

I Vingsted Centeret blev vi sendt ud til området hvor man fik seletøj og hjelm på inden man skulle op til svævebanen. Vi fik derefter instruktion i hvordan man skulle opføre sig i svævebanen. Hjelmen var kun til brug undervejs til afgangstedet så man ikke slog hovedet på en gren eller hvis man faldt på trappen. Hvis man faldt af svævebanen hjalp hjelmen ikke så meget. Vi fik også at vi at man skulle løfte benene når man nåede rampen, ellers nåede man nok ikke en tur mere.

Oppe ved afgangstedet blev man parvis sendt afsted efter at man var hægtet fast til 2 wire.

Selve svæveturen på den 333 m lange Zip-line tog ca 35 sekunder. De fleste nåede at tage turen flere gange, især de lidt yngre havde travlt med at nå så mange ture som muligt. Der var også lidt konkurrence mellem parrene om hvem som kom først.

Efter turen i svævebanen var der tændt op i grillen ved jernalderlandsbyen og der blev serveret grillpølser og brød samt øl og sodavand til frokost i det grønne.

Efter frokosten var vi ude og gå en tur ved Vingsted Å inden vi skulle mødes med naturvejlederen.

Naturvejleder Jan Ibsen mødtes med os ved indgangen til jernalderlandsbyen og det første han fortalte os var at man i jernalderen slet ikke ville bygge en landsby i en dal som denne ellers ligger i.

Husene i landsbyen er bygget i forskellig stil efter hvor i landet de kommer fra.

Jan Ibsen fortale bl.a. om hvordan de forsøgte at bygge en båd med ikke helt så stort held.

Vi var en tur i Høvdingegården hvor Jan fortalte om livet som det foregik i jernalderen og hvordan man havde indrettet husene.

Efter at vi havde været rund i Jernalderlandsbyen blev det tid til at teste ens færdighed med bue og pil.

Hjorten (skydeskiven) som man skød efter blev ramt mange forskellige steder.

Nu var turen til ende og vi skylder en stor tak til HGU's udviklingsgruppe, Kirsten, Annette, Helene og Lene for at have arrangeret en knaldgod tur. 

Flere billeder kan ses her.