Kasper Pedersen og Yani Xu

  • Jerlevgårdsvej uden for Højen
    Jerlevgårdsvej uden for Højen
Dato: 03/29/2015
Kategori: Tilflytter

Vi valgte at flytte til Vejleområdet på grund af vores jobsituation. Yani er fra Kina og indvandrede til Danmark i år 2005 for at studere IT i København. Jeg er politibetjent, og vi mødte hinanden under mit skoleophold i København.

Da jeg havde fået tjenestested i Herning, pendlede jeg i weekenderne mellem Jylland og København, mens jeg søgte om at blive forflyttet til Københavns Politi. Københavns Politi skulle dog afgive flere hundrede stillinger til Jylland, så med udsigten til at jeg kunne risikere at pendle i årevis, begyndte Yani at søge IT-stillinger i Jylland. Hun blev tilbudt en stilling i Kolding, så vi valgte at bosætte os i Vejleområdet. Vi kiggede på en del huse og faldt for vores nuværende hus i Højen. Vi kunne godt lide, at Højen på nogle områder minder om København, forstået på den måde, at mange vigtige ting ligger i gå afstand. Den lokale brugs, skolen, forsamlingshuset og fitnesscenteret.

Vi er blevet taget rigtig godt imod af naboerne på vejen, og vi har deltaget i sociale arrangementer for at hilse på folk i byen. Vi har indtrykket af, at hvis man selv gør en lille indsats, så er Højen et meget socialt samfund, hvor man hurtigt kan falde i en snak over hækken.

Selvom Højen ved første øjekast ligger laaaaangt ude på landet, når man har boet i en storby i nogle år, så tager det faktisk ikke længere tid at komme rundt i bil end det gør i de større byer. Når man først er ude på landevejen med 80 km/t, så tager det ikke længere tid at komme til indkøbscentrene i Vejle og Kolding end det gjorde for os at køre til indkøbscentrene i København i gå-tempo fra det ene røde lyskryds til det andet. På den måde er vi også blevet positivt overrasket, og selvom Højen er en lille by føles det bestemt ikke som et handicap.

Og så er luften jo også noget friskere herude end inde midt i byen :)